Diensten

PLC- en microcontrollerengineering

PLC- en microcontrollerengineering

Eén van de kernactiviteiten van Omnitek is het ontwikkelen van PLC-sturingen en microcontrollerschakelingen. Per project wordt er bekeken welk de beste oplossing is inzake kost, ontwikkeltijd, mogelijkheden, ... en wordt gekozen voor een ontwerp op basis van PLC of microcontroller.

Voor PLC-sturingen wordt er een keuze gemaakt uit het gamma van de toonaangevende merken (Schneider, Omron, Siemens, ...). Op basis van verschillende kriteria zoals prijs, beschikbaarheid, specifieke functies en eventueel de voorkeur van de klant.

Indien de keuze valt voor een microcontrolleroplossing dan zorgt Omnitek voor de volledige ontwikkeling van de schakeling. Eerst wordt er een volledige analyse gemaakt van de vereisten waaraan de schakeling moet volden. Op basis hiervan wordt er een microcontroller geselecteerd. Omnitek werkt standaard met microcontrollers uit de Intel 8051 en Atmel AVR-familie. Verder verzorgen wij de volledige ontwikkeling van PCB-ontwerp over software tot prototype en productie.

Ook de eventuele PC-software voor de communicatie en instelling van de microcontrollerschakeling nemen wij voor onze rekening.

Recente projecten

Etiketeermachines

Omnitek bouwt en ontwikkelt verschillende modellen van etiketeermachines voor het drukken en aanbrengen van etiketten op alle soorten verpakkingen en produkten. Deze machines worden gecomercialiseerd onder de merknaam PandA labelling.

Er zijn modellen voor :
- Bovenetiketering
- Onderetiketering
- Boven- en onderetiketering
- Zij-, voor- en achteretiketering
- Bovenetiketering op verpakkingen met variabele hoogte
- Palletetiketering op variabele hoogte
- Wegen en etiketeren van alle soorten produkten
- ...

De machines worden steeds op maat gemaakt, afhankelijk van de beschikbare ruimte, soort en afmeting van de produkten, ... en altijd in overleg met de klant.

De machines communiceren over ethernet met een PandA-server waardoor de bediening nog wordt vereenvoudigd :
- Doorsturen van etiket en data naar de printer
- Tracering van producten en lotnummers
- Monitoring van de machine vanop alle plaatsen in uw bedrijf
- Selectie van het gewenste etiket vanop de machine aan de hand van oproepnummer of productieorder.

De machines kunnen optioneel worden voorzien van een in-house ontwikkelde en gebouwde transportband.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info!

Klimaatregeling voor VZW De Kampanje

Omnitek ontwikkelde een nieuwe klimaatregeling voor VZW De Kampanje. Met deze besturing wordt de temperatuur geregeld in 12 te verwarmen zones. Alle programmatie gebeurt via een centrale touchscreen-PLC die de 28 radiatoren en 3 circulatiepompen aanstuurt.
Met het oude systeem konden gebruikers en huurders van het gebouw de temperatuur onbegrensd instellen of de thermostaten in permanent dagregime schakelen, wat een hoge energiekost met zich meebracht.
Door de gecentraliseerde programmatie wordt dit vermeden. Het is nu enkel mogelijk om voor een vaste tijd de verwarming op dagregime te zetten.
Voor elk lokaal kan er een weekprogramma in de PLC worden geplaatst om de lokalen te verwarmen voor repetities en evenementen. Deze weekprogramma's schakelen niet enkel tussen dag- en nachtregime, maar kunnen voor elk afzonderlijk evenement de temperatuur van het lokaal instellen op een verschillende temperatuur.
De besturing is ook voorzien voor latere uitbreiding met airconditioning. Alle programmatie kan zowel lokaal (in de technische ruimte) als vanop afstand (via internet) worden uitgevoerd.

Uitbreiding elektrische installatie

Omnitek verzorgde, samen met de technische ploeg van de VZW, de elektriciteitswerken in de uitbreiding van de concertzaal van De Kampanje uit steenhuffel. De werken bestonden voornamelijk uit:

- Installatie van twee bijkomende zekeringkasten
- Uitbreiding van het bestaande (Luxom)- domoticasysteem
- Installatie van twee kasten voor de aansluiting en bediening van de geluids- en video installatie en de nieuwe repetitieruimten
- Installatie van twee verbindingspanelen voor geluid, licht en video in de nieuwe podiumzaal.