Diensten

Industriële Automatisatie

Industriële Automatisatie

Omnitek beschikt over een ruime ervaring in de industriële automatiseringssector. Wij staan tot uw dienst voor zowel nieuwe automatiseringsprojecten als het aanpassen en verbeteren van bestaande machines.

Voor automatiseringsoplossingen werkt Omnitek met gerenomeerde merken uit de sector : Sick, Pilz, Schmersal, Omron, Schneider (Télémécanique), Datalogic, Turck, ...

Verder kan u een beroep doen op Omnitek voor de installatie en integratie van veiligheidscomponenten zoals noodstops, deurcontacten, lichtgordijnen en veiligheidscontrollers op bestaande machines. Zowel de elektrische als de mechanische ombouw nemen wij voor onze rekening.

Recente projecten

Klimaatregeling voor VZW De Kampanje

Omnitek ontwikkelde een nieuwe klimaatregeling voor VZW De Kampanje. Met deze besturing wordt de temperatuur geregeld in 12 te verwarmen zones. Alle programmatie gebeurt via een centrale touchscreen-PLC die de 28 radiatoren en 3 circulatiepompen aanstuurt.
Met het oude systeem konden gebruikers en huurders van het gebouw de temperatuur onbegrensd instellen of de thermostaten in permanent dagregime schakelen, wat een hoge energiekost met zich meebracht.
Door de gecentraliseerde programmatie wordt dit vermeden. Het is nu enkel mogelijk om voor een vaste tijd de verwarming op dagregime te zetten.
Voor elk lokaal kan er een weekprogramma in de PLC worden geplaatst om de lokalen te verwarmen voor repetities en evenementen. Deze weekprogramma's schakelen niet enkel tussen dag- en nachtregime, maar kunnen voor elk afzonderlijk evenement de temperatuur van het lokaal instellen op een verschillende temperatuur.
De besturing is ook voorzien voor latere uitbreiding met airconditioning. Alle programmatie kan zowel lokaal (in de technische ruimte) als vanop afstand (via internet) worden uitgevoerd.

Uitbreiding elektrische installatie

Omnitek verzorgde, samen met de technische ploeg van de VZW, de elektriciteitswerken in de uitbreiding van de concertzaal van De Kampanje uit steenhuffel. De werken bestonden voornamelijk uit:

- Installatie van twee bijkomende zekeringkasten
- Uitbreiding van het bestaande (Luxom)- domoticasysteem
- Installatie van twee kasten voor de aansluiting en bediening van de geluids- en video installatie en de nieuwe repetitieruimten
- Installatie van twee verbindingspanelen voor geluid, licht en video in de nieuwe podiumzaal.

Besturing hydraulisch podium

Omnitek ontwikkelde en installeerde de besturing van het hydraulische podium in de vernieuwde concertzaal van VZW De Kampanje uit Steenhuffel.
Vanop een Unitronics touchscreen-PLC gebeurt de volledige bediening van een podium van 12m bij 6m dat in drie stukken op een hoogte kan worden geplaatst tussen 0cm en 120cm. De PLC zorgt voor een intuïtieve grafische bediening en voor de veiligheid bij het stijgen en dalen van de afzonderlijke elementen. Door de wachtwoordbeveiliging wordt voorkomen dat onbevoegden de installatie gebruiken.

Vanop dezelfde PLC kunnen ook de andere techieken van de zaal worden bediend :

- Openen en sluiten van de elektrische achterdoek
- Aan- en uitschakelen van de geluidsinstallatie
- Stijgen en dalen van de lichtbruggen
- Af- en oprollen van de projectiedoek
- In- en uitschakelen en instellen van de projector