Diensten

Projectontwerp en -realisatie

Projectontwerp en -realisatie

Omnitek staat in voor het oplossen van uw problemen en verwezenlijken van uw ideeën in de Automatisatie en Meet- en regelsector! U hebt een idee maar weet niet hoe het kan worden uitgewerkt? U hebt een probleem en ziet niet direkt een pasklare oplossing? Vertrouw op Omnitek. Wij adviseren bij de realisatie van uw projecten of zorgen voor een volledige uitwerking van idee tot afgewerkt produkt.

Recente projecten

Etiketeermachines

Omnitek bouwt en ontwikkelt verschillende modellen van etiketeermachines voor het drukken en aanbrengen van etiketten op alle soorten verpakkingen en produkten. Deze machines worden gecomercialiseerd onder de merknaam PandA labelling.

Er zijn modellen voor :
- Bovenetiketering
- Onderetiketering
- Boven- en onderetiketering
- Zij-, voor- en achteretiketering
- Bovenetiketering op verpakkingen met variabele hoogte
- Palletetiketering op variabele hoogte
- Wegen en etiketeren van alle soorten produkten
- ...

De machines worden steeds op maat gemaakt, afhankelijk van de beschikbare ruimte, soort en afmeting van de produkten, ... en altijd in overleg met de klant.

De machines communiceren over ethernet met een PandA-server waardoor de bediening nog wordt vereenvoudigd :
- Doorsturen van etiket en data naar de printer
- Tracering van producten en lotnummers
- Monitoring van de machine vanop alle plaatsen in uw bedrijf
- Selectie van het gewenste etiket vanop de machine aan de hand van oproepnummer of productieorder.

De machines kunnen optioneel worden voorzien van een in-house ontwikkelde en gebouwde transportband.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info!

Klimaatregeling voor VZW De Kampanje

Omnitek ontwikkelde een nieuwe klimaatregeling voor VZW De Kampanje. Met deze besturing wordt de temperatuur geregeld in 12 te verwarmen zones. Alle programmatie gebeurt via een centrale touchscreen-PLC die de 28 radiatoren en 3 circulatiepompen aanstuurt.
Met het oude systeem konden gebruikers en huurders van het gebouw de temperatuur onbegrensd instellen of de thermostaten in permanent dagregime schakelen, wat een hoge energiekost met zich meebracht.
Door de gecentraliseerde programmatie wordt dit vermeden. Het is nu enkel mogelijk om voor een vaste tijd de verwarming op dagregime te zetten.
Voor elk lokaal kan er een weekprogramma in de PLC worden geplaatst om de lokalen te verwarmen voor repetities en evenementen. Deze weekprogramma's schakelen niet enkel tussen dag- en nachtregime, maar kunnen voor elk afzonderlijk evenement de temperatuur van het lokaal instellen op een verschillende temperatuur.
De besturing is ook voorzien voor latere uitbreiding met airconditioning. Alle programmatie kan zowel lokaal (in de technische ruimte) als vanop afstand (via internet) worden uitgevoerd.

Uitbreiding elektrische installatie

Omnitek verzorgde, samen met de technische ploeg van de VZW, de elektriciteitswerken in de uitbreiding van de concertzaal van De Kampanje uit steenhuffel. De werken bestonden voornamelijk uit:

- Installatie van twee bijkomende zekeringkasten
- Uitbreiding van het bestaande (Luxom)- domoticasysteem
- Installatie van twee kasten voor de aansluiting en bediening van de geluids- en video installatie en de nieuwe repetitieruimten
- Installatie van twee verbindingspanelen voor geluid, licht en video in de nieuwe podiumzaal.