Diensten

Projectontwerp en -realisatie

Projectontwerp en -realisatie

Omnitek staat in voor het oplossen van uw problemen en verwezenlijken van uw ideeën in de Automatisatie en Meet- en regelsector! U hebt een idee maar weet niet hoe het kan worden uitgewerkt? U hebt een probleem en ziet niet direkt een pasklare oplossing? Vertrouw op Omnitek. Wij adviseren bij de realisatie van uw projecten of zorgen voor een volledige uitwerking van idee tot afgewerkt produkt.

Recente projecten

Klimaatregeling voor VZW De Kampanje

Omnitek ontwikkelde een nieuwe klimaatregeling voor VZW De Kampanje. Met deze besturing wordt de temperatuur geregeld in 12 te verwarmen zones. Alle programmatie gebeurt via een centrale touchscreen-PLC die de 28 radiatoren en 3 circulatiepompen aanstuurt.
Met het oude systeem konden gebruikers en huurders van het gebouw de temperatuur onbegrensd instellen of de thermostaten in permanent dagregime schakelen, wat een hoge energiekost met zich meebracht.
Door de gecentraliseerde programmatie wordt dit vermeden. Het is nu enkel mogelijk om voor een vaste tijd de verwarming op dagregime te zetten.
Voor elk lokaal kan er een weekprogramma in de PLC worden geplaatst om de lokalen te verwarmen voor repetities en evenementen. Deze weekprogramma's schakelen niet enkel tussen dag- en nachtregime, maar kunnen voor elk afzonderlijk evenement de temperatuur van het lokaal instellen op een verschillende temperatuur.
De besturing is ook voorzien voor latere uitbreiding met airconditioning. Alle programmatie kan zowel lokaal (in de technische ruimte) als vanop afstand (via internet) worden uitgevoerd.

Uitbreiding elektrische installatie

Omnitek verzorgde, samen met de technische ploeg van de VZW, de elektriciteitswerken in de uitbreiding van de concertzaal van De Kampanje uit steenhuffel. De werken bestonden voornamelijk uit:

- Installatie van twee bijkomende zekeringkasten
- Uitbreiding van het bestaande (Luxom)- domoticasysteem
- Installatie van twee kasten voor de aansluiting en bediening van de geluids- en video installatie en de nieuwe repetitieruimten
- Installatie van twee verbindingspanelen voor geluid, licht en video in de nieuwe podiumzaal.

Besturing hydraulisch podium

Omnitek ontwikkelde en installeerde de besturing van het hydraulische podium in de vernieuwde concertzaal van VZW De Kampanje uit Steenhuffel.
Vanop een Unitronics touchscreen-PLC gebeurt de volledige bediening van een podium van 12m bij 6m dat in drie stukken op een hoogte kan worden geplaatst tussen 0cm en 120cm. De PLC zorgt voor een intuïtieve grafische bediening en voor de veiligheid bij het stijgen en dalen van de afzonderlijke elementen. Door de wachtwoordbeveiliging wordt voorkomen dat onbevoegden de installatie gebruiken.

Vanop dezelfde PLC kunnen ook de andere techieken van de zaal worden bediend :

- Openen en sluiten van de elektrische achterdoek
- Aan- en uitschakelen van de geluidsinstallatie
- Stijgen en dalen van de lichtbruggen
- Af- en oprollen van de projectiedoek
- In- en uitschakelen en instellen van de projector